Giv din terrasse et nyt liv

Er du ved at være træt af din terrasse, og ønsker du, at den bliver opfrisket, så du igen nyder at være derude? Så er denne artikel lige noget for dig. Her går vi nemlig i dybden med, hvordan du kan forny din terrasse. Du får både tips til, hvis du har en træterrasse, samt hvis du har en ganske almindelig terrasse bestående af fliser.

Få et rigt planteliv på terrassen

Noget af det, der virkelig kan skabe liv indendørs såvel som udendørs er et rigt planteliv. På en terrasse kan planter komme til udtryk både igennem krukker men også via bede. Nogle har sågar mindre træer på terrassen. Når du skal have planter på din terrasse, så vær opmærksom på, at de nu også kan holde til at stå udendørs. Planter uden blomster på er som udgangspunkt mere hårdføre og kræver ikke så meget vand.

Til dig med træterrasse – rens dine terrassebrædder

Flere og flere danskere har en træterrasse. En træterrasse har det med at falme hurtig og blive kedelig at se, hvis du ikke vedligeholder den. Derfor bør du oliere den en gang eller to om året, ligesom den skal rengøres. Dette vil gøre terrassen meget pænere at se på. Terrassebrædderne på din terrasse bliver udsat for meget regn, sne og så videre igennem året, og derfor kræver det også, at de bliver vedligeholdt. Den bedste måde at vedligeholde terrassebrædder på er med olie. Husk dog altid at finde en træolie, der passer til din træsort.

Få lavet overdækning på terrassen

En overdækket terrasse er hyggelig og skaber godt med rum på terrassen. Samtidig er den god i grillsæsonen, ligesom der ofte er læ på de lidt køligere sommerdage. At få anlagt en overdækket terrasse er en større investering, men det er også en investering, der vil forny din terrasse meget. Den kan laves af dig, der både har en helt almindelig terrasse eller en træterrasse.

 Brugskunst og nye møbler

Et andet tip til en ny og flot terrasse er at købe noget brugskunst eller nye møbler til terrassen. Mange har ikke brugskunst på terrassen men har kun et par møbler. Det bliver hurtigt kedeligt, og derfor er der ikke noget at sige til, at man hurtigt kan blive træt af terrassen. Med lidt brugskunst, møbler og planter kan en terrasse faktisk blive helt livlig at se på igen. Mange vælger for eksempel at få en sofa eller en masse krukker med planter. Har du mulighed for at hænge ting op, kan du også hænge skilte op eller lignende. Der er masser af muligheder. Det er blot med at være kreativ.