4 metoder til at fejle som iværksætter

Der er den seneste tid kommet et øget fokus på iværksætteri i Danmark. Iværksættere er blevet nutidens rockstjerner. Det betyder også, at flere og flere unge finder det attraktivt at stifte eget firma. Det er dog langt fra alle, hvor det går godt. Mange fejltrin går igen, og det fører desværre til, at mange virksomheder må dreje nøglen om igen. I denne artikel har vi samlet nogle af de mest almindelige fejltrin blandt iværksættere i Danmark.

Du tror, at du skal opfinde den dybe tallerken

Netop dette punkt er årsagen til, at mange aldrig kommer i gang med at stifte virksomhed. Mange tror, at man skal opfinde noget helt ekstraordinært, før man kan være iværksætter. Sådan er det slet ikke. Du kan jo også sælge vinduespudsning eller etablerede tøjmærker. De iværksættere der kommer videre med denne tankegang, får det også meget svært, fordi at de tror, alt skal være helt nyt. Vi lever i 2018, og mange ting er allerede opfundet. Selvfølgelig skal du prøve at differentiere dig fra konkurrenterne, men det er de færreste, der er i stand til at opfinde nye behov i tilværelsen. Når du er kommet ud over rampen med din virksomhed, kan du løbende finde din vinkel i markedet.

Du bruger ikke tid på bogføring

Mange iværksættere knækker nakken, fordi de glemmer at bogføre. Tager man eksempelvis moms, så lader mange dette ligge til dagen inde afregning. Skal du løbe holde et godt overblik over økonomien i din virksomhed, er du nødt til løbende at bogføre. Ellers bliver det svært 100% at vide, hvilken retning virksomheden er på vej I. Venter du for længe med bogføringen risikerer du også, at du mister nogle bilag, og det kan jo koste dig unødvendige penge. Hvis du ikke føler, at du som iværksætter har tid til at bogføre, så kan du overveje at hyre en bogholder, hvis økonomien er til det. Det behøver jo ikke at være mere end et par timer om ugen.

Du er dårlig til at prioritere din tid

Som iværksættere er det uundgåeligt ikke at have mange hatte på. Særligt i opstartsfasen. Der kommer hele tiden nye opgaver ind på skrivebordet, og det stiller virkelig nogle krav til, at du skal kunne prioritere din tid. Kan du ikke det, ender du med at bruge din tid på de ting, der ikke er væsentlige for din forretning. Det kan være, at du bruger al din tid på at opdatere plugins, du alligevel ikke bruger. Er det nu også klogt?

Du tror at kunderne kommer af sig selv

Mange iværksættere tror, at det at være selvstændig er lidt som at være lønmodtager. Det er det slet ikke. Når du starter, er der ingen eksisterende kunder. Dem skal du selv ud at skaffe med hårdt arbejde. Det stiller krav til, at du er god til at markedsføre og sælge. Det er en egenskab, som mange iværksættere ikke besidder. Du behøver ikke at være en verdensstjerne til at sælge, når du starter ud. Du skal blot være frisk på at arbejde med dig selv, så du på sigt kan blive det. At være selvstændig kræver enormt hårdt arbejde. Var det så nemt var alle jo selvstændige.

Leave a Reply

Your email address will not be published.